General knowledge .1
2.Q.Name the person, who was exiled to saint helena after renowned battle of Waterloo in 1815?
Answer. Napoleon bonapart.
3.Q. C T scan stand for which of the following?
Answers. Computed tomography .
4.Q.normandy is in?
Answer. France.
5.Q.sir Laurence Olivier was an?
Answer. Actor
6.Q.kofi annan a former secretary general of u.n.o belong to.
Answer. Ghana
7.Q.Capital of the Ghana is .
Answer. Accra
8.Q.The country of Ghana was formerly known by what name ?
Answer. Gold coast
9.Q.congo is the new name of?
Answer. Zaire
10.Q.Black pool is.?
Answer. Town
11.Q.Rakh ghulaman livestock farm is in?
Answer. Bhaskar
12.Q.which is the biggest fresh water ake in the world?
Answer .Lake superior.
13.Q.which is the deepest lake in the world?
Answer . Baikal.
14.Q.Ural mountain is in?
Answer. Russia
15.Q.which country is the 2nd largest oil producer in the world?
Answer . Saudi Arabia
16.Q.Bering strait separated Russia from
Answer. USA
17Q.Opium war was fought between China and
Answer. British
18.Q.international deteiline passses through?
Answer. Bering strait
19.Q.shortest day in Australia will be on?
Answer. 21 June<script
20.Q.Mention the neckname of atomic bomb that was dropped on Hiroshima in 1945?
Answer. Little boy
Comments
Post a Comment